Uppdatering!

Hej!
Efter glädjande besked från Folkhälsomyndigheten kommer Vintrosa BeachHandboll Cup att kunna spelas i augusti med vissa begränsningar.  
För att kunna genomföra cupen på ett säkert sätt och hålla oss inom de ramar som myndigheterna sätter upp har vi beslutat oss för minska antalet lag. Det betyder att vi inte kommer att ha några seniorklasser under årets cup. Vi är hemskt ledsna för de seniorlag som sett fram mot att återigen få komma till vår fina cup men hoppas på förståelse och att vi kan välkomna er tillbaka nästa år. Övriga klasser med barn och ungdomar kommer att kunna spela som vanligt. Det innebär i dagsläget cirka 60 deltagande lag i 7 klasser. 


Sista inbetalningsdag för att delta i cupen är fredag 2/7.  


Vi har också vidtaget en rad andra åtgärder för allas säkerhet vilka följer nedan:


Övernattning

Som tidigare meddelats kommer vi inte att erbjuda övernattning. Dock finns det bra möjligheter till övernattning runt om Vintrosa och inne i Örebro, t.ex:

  • Ånnaboda First Camp (13 min), 
  • Gustavsviks Campingplats och Stugby (15 min)
  • Scandic Örebro Väst (13 min)
  • Good Morning (Gustavsvik, 14 min)

Fika och mat

Vi kommer endast att ha kiosk med försäljning av dricka, kaffe, snacks, godis och varmkorv i egen regi under cupdagen. Under juli månad kommer vi att gå ut med ett erbjudande om att beställa lunchlådor (husmanskost) som leveras till området under dagen. Planen är också att framåt eftermiddagen kunna erbjuda mat från foodtrucks på området. I Vintrosa finns också två restauranger (Pizzeria Falken och Tant Grön) samt en ICA-butik på promenadavstånd från området. 


Deltagarantal och publik

När det gäller deltagare och publik har myndigheterna öppnat upp för fler människor på plats vid utomhusaktiviteter. För att ha koll på antalet deltagare och publik samt säkerställa att vi lägger oss under de rekommenderade nivåerna kommer vi att  tillåta att varje lag är på plats med spelare + max 5 medföljande ledare, inklusive de som skjutsar. Vi kommer alltså inte tillåta lokal eller inresande publik. Det är föstås väldigt tråkigt men med tanke på den situation vi levt under sedan vintern 2020 är vi glada att kunna genomföra cupen för barnen, ungdomarna och deras ledare. 
Möjligheten att filma matcher är starkt väderberoende och vi skall undersöka vilka möjligheter vi har att ordna med det under delar av dagen. Vi är medvetna om att önskemål om detta finns. 


Området där cupen spelas

Området som vi befinner oss på är stort med generöst utrymme kring våra fyra beachplaner. Det kommer också finnas bra med toaletter. Vi kommer inte sätta upp några gemensamma stora tält i år varför alla ombeds ta med sig sitt eget tält för förvaring och skydd för sol (eller möjligen regn). Det finns bra med gräsyta att placera tält på. 


Om ni har några funderingar hör gärna av er till tävlingsledningen på  olle@beachhandboll.nu


Välkomna till Vintrosa BeachHandboll Cup 2021! 
HälsningarArbetsgruppen kring VBHC 2021 och Vintrosa idrottssällskap