Dispensregler

Vår ambition är att alla som gillar handboll skall få spela handboll. Samtidigt vill vi undvika alltför stora åldersskillnader mellan spelare i barn/ungdomsklasser och stävja eventuella avsikter att ”toppa” ett lag med äldre spelare.  

Vi tillåter max två överåriga spelare per lag men endast en överårig (ett år äldre) spelare på plan samtidigt i ett lag. Det betyder att ni kan lösa utmaningen med att bara ha en på plan åt gången på olika sätt, t.ex. 

  • Två överåriga vanliga utespelare som byter med varandra 
  • En överårig målvakt som byter med en överårig specialist (västspelare) i anfallsspelet
  • Två specialister som spelar vartannat anfall
  • Två målvakter som spelar vartannat försvar 

För att en överårig spelare ska få delta i en yngre åldersklass måste en ansökan om dispens mailas till info@beachhandboll.nu senast 2023-07-31. Ansökan ska innehålla spelarens namn, födelsedatum och anledning till att ni söker dispens. Under "Godkända dispenser" visas alla spelare som dispens beviljats för.

Brott mot reglerna ovan innebär att laget förlorar matchen med 2-0 i set.

Låna spelare mellan lag

För att undvika stora lag i vår beachhandbollscup vill vi underlätta för er att anmäla två lag i en klass och låna spelare mellan lagen. Följande gäller då:

  • Båda lagen måste bestå av minst 4 ordinarie spelare
  • Ni får låna in max 2 spelare från det andra laget i klassen per match
  • Ni skall rotera vilka spelare som lånas in från det andra laget i klassen från första grundspelsmatchen till sista slutspelsmatchen (det betyder att en lånespelare inte kan spela två matcher i rad)

I det fall ovanstående regler behöver frångås skall alltid kontakt tas med tävlingsledningen och ett godkännande ges innan matchstart. 

Brott mot reglerna ovan innebär att laget förlorar matchen med 2-0 i set.